Veelgestelde vragen

 • Hoe blijf ik op de hoogte van wat er in De FilmHallen gebeurt?

  Naast het reguliere programma, vinden in De FilmHallen regelmatig voorpremières en andere bijzondere evenementen plaats. Om niets te missen, kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief. U kunt ook aangeven hoe vaak u de nieuwsbrief wenst te ontvangen.

 • Betaal ik reserveringskosten?

  U betaalt bij De FilmHallen voor telefonische reserveringen geen reserveringskosten, wel moeten tickets uiterlijk een half uur van tevoren zijn opgehaald bij de kassa. Tickets gekocht of gereserveerd aan de kassa zijn €11,50. Online betaalt u voor een ticket slechts €11,- die rekent u direct af met IDEAL of creditcard. U hoeft dan niet in de rij te wachten én u krijgt €0,50 korting op het reguliere tarief.

 • Ik heb online tickets gekocht, maar niets in mijn mailbox ontvangen. Wat nu?

  Heeft u al in uw spamfilter gekeken? Het kan ook wel eens gebeuren dat tickets door een typefout naar het verkeerde e-mailadres worden gestuurd. Neem in dat geval contact op met de kassa op kassa@filmhallen.nl of telefonisch via 020 8208122

 • Ik heb een Cinevillepas, hoe koop ik online een ticket?

  Kies in de webshop voor het tarief Cineville en vul per gewenst Cinevilleticket een uniek pasnummer in. Uw pasnummer staat onder de barcode op uw Cinevillepas. U krijgt na bestelling een e-ticket dat u tot uiterlijk 5 minuten voor aanvang dient te activeren bij de speciale Cineville zuil tegenover de kassa in de foyer van de FilmHallen. Activeren kan vanaf 90 minuten voor aanvang van de voorstelling.

  Houd uw Cinevillepas bij de hand, u dient deze samen met uw ticket te tonen bij de kaartcontrole.

  Let op: Wanneer u online met uw Cinevillepas een ticket bestelt, gaan wij ervan uit dat u komt. Zorg dus dat u uw ticket op tijd activeert. Om misbruik te voorkomen worden niet geactiveerde tickets altijd bij Cineville gemeld. Meer informatie over tickets bestellen met een Cinevillepas vindt u hier.

 • Waarom moet ik mijn Cinevillepas (weer) tonen bij de kaartcontrole?

  Cinevilletickets zijn alleen geldig in combinatie met uw persoonlijke Cinevillepas. Omdat we het belangrijk vinden dat de Cinevillepas door iedereen eerlijk gebruikt wordt kunnen onze medewerkers u (steekproefsgewijs) vragen om naast uw geactiveerde ticket ook uw Cinevillepas te tonen. Meer informatie over de Algemene Gebruiksvoorwaarden van de Cinevillepas vindt u op deze pagina van de website van Cineville.

 • De film is al begonnen, mag ik nog naar binnen?

  Omdat veel van onze bezoekers aangeven laatkomers als zeer storend te ervaren, hebben wij besloten dat het na aanvang van de hoofdfilm niet meer mogelijk is om toegang te krijgen tot de filmzaal.

 • Hoe streng is De FilmHallen in het naleven van de kijkwijzer?

  Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16, ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Uiteraard is deze wet ook bij De FilmHallen van toepassing.

 • Waarom kan ik in De FilmHallen geen popcorn krijgen?

 • Kan ik zelf meegebrachte consumpties nuttigen in de foyer of in de filmzaal?

  Het is in De FilmHallen niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen. Dat geldt ook voor het eten en drinken van onze buren van De FoodHallen en De Kanarieclub. Onze eigen bar heeft een ruim assortiment aan snacks, taarten en drankjes. Alles wat u hier bestelt, kunt u wel meenemen in de filmzaal.

 • Waarom gaat het programma van De FilmHallen niet verder dan woensdag?

  De filmweek loopt landelijk van donderdag tot en met woensdag. Elke maandagavond publiceren wij het programma van de volgende speelweek. In sommige gevallen, zoals bij speciale vertoningen en de LIVE voorstellingen van The Royal Opera House, kunt u al langer van tevoren tickets aanschaffen.

 • Is De FilmHallen toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  Alle zalen van De FilmHallen bevinden zich op de begane grond en beschikken over een inkeping voorin de zaal gereserveerd voor rolstoelen. Het pand zelf is ook rolstoelvriendelijk en vanuit de parkeergarage kunt u gemakkelijk met de lift De FilmHallen bereiken.

 • Hoe warm is het in de filmzaal?

  Onze zalen zijn uitgerust met een luchtbehandelingssysteem dat voorziet in frisse lucht. De temperatuur ligt gemiddeld rond de eenentwintig graden. (Let op: als het warm weer is, kan dit relatief koel aanvoelen, als het koud is vice versa.)

 • Ik heb zelf een 3D-bril, kan ik deze ook gebruiken in De FilmHallen?

  Niet alle 3D-brillen zijn universeel, wij raden het dan ook af om uw eigen 3D-bril mee te nemen. Bij 3D-films kunt u gebruik maken van de 3D-brillen van De FilmHallen. Er zijn twee soorten: voor kinderen en volwassenen. De brillen kunt u vinden bij de entree van de filmzaal. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

 • Ik wil adverteren, kan dat?

  Op deze pagina vindt u meer informatie over de advertentie mogelijkheden in de FilmHallen.

 • Ik ben mijn Strippenkaart kwijtgeraakt. Wat nu?

  Neem zo snel mogelijk contact met ons op via kassa@filmhallen.nl. Vermeld in je mail de transactienummers, filmtitels en data van je filmbezoeken waarbij je de strippenkaart hebt gebruikt. Meestal kunnen we met deze informatie je strippenkaart snel traceren en vervangen voor een nieuw exemplaar. Als we niets in ons systeem terugvinden bekijken we per geval wat voor oplossing we kunnen bieden.

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.