Parisienzaal

De FilmHallen is gevestigd in de oude tramremise van Amsterdam-West. In dit historische complex bevinden zich negen sfeervolle en ruime bioscoopzalen. Afwijkend van het traditionele zwarte doosprincipe, zijn acht van deze zalen ingericht met wandkleden en patronen die het multiculturele karakter van de wijk weergeven. Zaal 7 van De FilmHallen heet de Parisienzaal. Deze bijzondere filmzaal dankt haar naam aan de oorsprong van haar interieur: Cinema Parisien.

Cinema Parisien opende haar deuren aan de Nieuwendijk in 1910. Aanvankelijk werden er doorlopend korte films vertoond, maar de bioscoop vergaarde vooral bekendheid door de programmering. Cinema Parisien zou blijven bestaan tot 1987.

Het fraaie art-deco ontwerp van de Parisienzaal was jarenlang in gebruik bij het Filmmuseum in het Vondelparkpaviljoen. EYE heeft het interieur, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, geschonken aan stichting TROM, die verantwoordelijk is voor de herbestemming van de voormalige tramremise in Amsterdam-West.

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.