ROYAL OPERA HOUSE SEIZOEN 2017-18

Met 12 producties zal The Royal Opera House in seizoen 2017/18 wederom het publiek in meer dan 1500 bioscopen in meer dan 40 landen op het puntje van hun stoel laten zitten. Te zien zijn enige alom geliefde opera- en balletklassiekers, diverse wereldberoemde performers én vier spiksplinternieuwe producties. Meer dan 50 bioscopen in Nederland zullen de optredens live vertonen vanuit Covent Garden.

The Royal Opera opent het live bioscoop seizoen met Mozarts fantasierijke opera The Magic Flute (woensdag 20 september). Voor de allereerste keer in de bioscoop zal het publiek de reis beleven naar het land van de Koningin van de Nacht. Hierna volgt een nieuwe productie van Puccini’s hartverscheurende La Bohème (dinsdag 3 oktober), geregisseerd door Richard Jones en gedirigeerd door Antonio Pappano. Gesitueerd in de tweede helft van de 19e eeuw brengt deze productie het hart van de Franse cultuur in Parijs tot leven.

Verdi’s Rigoletto (dinsdag 16 januari) keert weer terug naar The Royal Opera met David McVicars productie waarin vooral de wreedheid en aftakeling van het Hof van Mantua getoond wordt. Direct aansluitend op de thema’s van hartzeer en kwaadaardigheid, laat Jonathan Kent zijn interpretatie zien van Puccini’s Tosca (woensdag 7 februari), vol van de gevaarlijk turbulente tijden van Rome in 1800.

Meteen na het eclatante succes van Barrie Kosky’s Carmen in Frankfurt, komt deze productie nu naar The Royal Opera House voor een live vertoning op dinsdag 6 maart. Deze opwindende uitvoering voert terug op Bizets originele versie van de opera, waarmee de werelden van Opéra Comique, revue en vaudeville wederom tot leven komen. Deze aspecten vormden een grote inspiratiebron voor hem. De laatste Royal Opera House in de bioscoop zal Verdi’s Macbeth zijn (woensdag 4 april). Gedirigeerd door Antonio Pappano, laat Anna Netrebko alle manipulatieve en sluwe kanten zien van Lady Macbeth. Dit wordt de eerste keer dat dit meeslepende drama te zien en te beleven is in Covent Garden.

Zes producties van The Royal Ballet zullen in de bioscoop te zien zijn in het seizoen 2017/18. Als eerste het uiterst succesvolle Alice’s Adventures in Wonderland (maandag 23 oktober) van Christopher Wheeldon. De balletinterpretatie van Lewis Carrols geliefde verhaal is een fantasievolle lust voor het oog met projecties, tapdansen en kleurrijke kostuums. Een andere publiekslieveling, The Nutcracker (dinsdag 5 december) keert terug nadat 130.000 bioscoopgangers zich wereldwijd al lieten ondersneeuwen door dit betoverende sprookje in het Land der Zoetheden. Daaropvolgend zal Christopher Wheeldons, met de Olivier Award onderscheiden productie The Winter’s Tale (gebaseerd op Shakespeare) te zien zijn en wel op woensdag 28 februari. Het tragische familieverhaal wordt nog eens treffend versterkt door Joby Talbots intense muziek.

De enige triple bill van The Royal Opera House viert de 100ste geboortedag van Leonard Bernstein met twee nieuwe stukken van choreografen Wayne McGregor en Christopher Wheeldon, waarbij Liam Scarletts Age Of Anxiety, gedanst op Bernsteins Tweede Symfonie, het trio completeert.
De nodige gevoelige snaren worden ook beroerd in de epische uitvoering van Manon (donderdag 3 mei), het verhaal van een jong meisje dat de ultieme prijs betaalt voor haar keuze voor rijkdom en weelde in plaats van ware liefde. De muziek van Jules Massent zal niemand in het theater en de bioscoop onberoerd laten…

De laatste uitvoering van het seizoen is het immens populaire Swan Lake (dinsdag 12 juni) van Liam Scarlett. Gebaseerd op de choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov, schept Scarlett een moderne kijk op (wellicht) ’s werelds beroemdste ballet.

Verdere informatie over ROH Live in Cinema’s: www.royaloperahouse.nl

*The Royal Opera
THE MAGIC FLUTE – Mozart
Live: woensdag 20 september 2017 20.15 uur

 

*The Royal Opera
LA BOHÈME – Puccini (Nieuwe Productie)
Live: dinsdag 3 oktober 2017 20.15 uur

 

*The Royal Ballet
ALICE’S ADVENTURES IN WONDERLAND – Christopher Wheeldon
Live: maandag 23 oktober 2017 20.15 uur

 

*The Royal Ballet
THE NUTCRACKER – Peter Wright
Live: dinsdag 5 december 2017 20.15 uur

 

*The Royal Opera
RIGOLETTO – Verdi
Live: dinsdag 16 januari 2018 20.15 uur

 

*The Royal Opera
TOSCA – Puccini
Live: woensdag 7 februari 2018 20.15 uur

 

*The Royal Ballet
THE WINTER’S TALE – Christopher Wheeldon
Live: woensdag 28 februari 2018 20.15 uur

 

*The Royal Opera
CARMEN – Bizet
Live: dinsdag 6 maart 2018 19.45 uur

 

*The Royal Ballet
BERNSTEIN CELEBRATION
Nieuwe McGregor / Nieuwe Wheeldon / Age Of Anxiety
Live: dinsdag 27 maart 2018 20.15 uur

*The Royal Opera
MACBETH – Verdi
Live: woensdag 4 april 2018 20.15 uur

 

*The Royal Ballet
MACMILLAN: A NATIONAL CELEBRATION
MANON – Kenneth MacMillan
Live: donderdag 3 mei 2018 20.15 uur

 

*The Royal Ballet
SWAN LAKE – Liam Scarlett (naar Petipa & Ivanov) / Nieuwe Productie
Live: dinsdag 12 juni 2018 20.15 uur

 

Nieuws

  • happening

    Schrijf je in voor
    onze nieuwsbrief