Werk ohne Autor

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

188 min. German | Russian Dutch GERMANY
vanaf 24 januari te zien

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitler’s regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurt’s jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Hij belandt op een kunstacademie in Oost-Duitsland waar hij mee dient te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening, die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt. Op de academie ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeth’s vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

ENGLISH
German artist Kurt Barnert has escaped East Germany and now lives in West Germany, but is tormented by his childhood under the Nazis and the GDR-regime.

FLORIAN HENCKEL VON DONNERSMARCK

(1973 | GERMANY)
The Tourist (2010) | Das Leben der Anderen (2006)
Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Saskia Rosendahl Max Richter Caleb Deschanel Florian Henckel von Donnersmarck

Tips voor u

FFFF: Mid90s

FilmHallen Fast Forward Festival

I Dream in Another Language

première

Ben is Back

Blaze

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.