laatste week

Wad, overleven op de grens van water en land

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

93 min. Dutch NETHERLANDS

In Wad, leven op de grens van water en land leren we het op wereldschaal unieke karakter van het Nederlandse Waddengebied kennen door de ogen van een grijze zeehond. We volgen het dier vanaf de geboorte tot aan zijn zoektocht naar een partner door het Waddengebied. Een reis door alle verschillende leefgebieden (ecotopen) in alle seizoenen op die het Waddengebied rijk is. Zo maken we uitgebreid kennis met andere bewoners van het Waddengebied die ieder op hun eigen wijze proberen te overleven in het onverbiddelijke leefklimaat.

Het leven in het Waddengebied is dynamisch en zwaar; het is een kwestie van overleven. Op het constante snijvlak tussen eb en vloed in verschillende leefmilieus (van zandplaat tot jong duin, van mosselrif tot kwelder) moet elke bewoner telkens de strijd aangaan met medebewoners, de getijden en het klimaat. Met het accepteren van hun eigen nietigheid en bewonderenswaardige flexibiliteit, tonen alle Wadbewoners hun enorme inspanning waardoor ze in dit unieke ecosysteem kunnen over leven. Een film die respect oproept voor de vindingrijkheid en veerkracht van de Waddennatuur en bovenal de verwondering prikkelt.

RUBEN SMIT

(1971 | NETHERLANDS)
De nieuwe wildernis (2013)
Sofia Dragt

“Adembenemend.”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Wonder Park

laatste week

Manou op de Meeuwenschool

première

They Shall Not Grow Old (2D)

laatste week

Nous finirons ensemble

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.