Vox Lux

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

110 min. English Dutch USA

Het oogstrelende, satirische drama Vox Lux volgt de jonge Celeste vanaf het moment dat haar leven radicaal verandert wanneer ze op school betrokken raakt bij een gewelddadig incident. Hoewel ze fysieke en emotionele schade ondervindt van de gebeurtenis, levert die haar ook een kans op. Het liedje dat ze naar aanleiding van de schietpartij schrijft, wordt een hit, het begin van een succesvolle zangcarrière.

Vox Lux gaat niet alleen over Celeste (gespeeld door zowel Raffey Cassidy als Natalie Portman), maar ook over de ingrijpende en gewelddadige veranderingen in de Amerikaanse samenleving, met dieptepunten als Columbine en 9/11. Celeste verandert onder invloed van angst en roem in een cynische superster. Regisseur Brady Corbet gebruikt onder meer de voice-over van Willem Dafoe en de muziek van Sia voor een kritische analyse van de westerse cultuur, waarin gevoelens en talent plaats hebben gemaakt voor uiterlijk vertoon en oppervlakkig succes. (Tekst: IFFR)

ENGLISH
Vox Lux follows the rise of Celeste from the ashes of a major national tragedy to pop super stardom. The film spans 18 years and traces important cultural moments through her eyes, starting in 1999 and concluding in 2017.

BRADY CORBET

(1988 | USA)
The Childhood of a Leader (2015)
Natalie Portman, Jude Law, Willem Dafoe (voice), Raffey Cassidy, Stacy Martin, Jennifer Ehle, Maria Dizzia Sia & Scott Walker Lol Crawley Brady Corbet

“Veelomvattend en ambitieus. Corbet ontpopt zich steeds meer als interessante en belangrijke filmmaker”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

The King of Staten Island

Les plus belles années d’une vie

The Dark Knight

THE DARK KNIGHT TRILOGY #2

A Beautiful Day in the Neighborhood

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.