voorpremière + q&a

Speciale voorpremière Working Woman met regisseur

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

93 min. Hebrew Dutch ISRAEL

Speciale voorpremière in aanwezigheid van regisseur Michal Aviad en Marije Cornelissen van UN Women NL

De 30-jarige Orna (Liron Ben-Shlush) woont met haar man en twee kinderen in Jeruzalem. Haar man heeft net een restaurant geopend en financieel hebben ze het niet breed. Als ze een kans krijgt op een nieuwe sales baan bij een projectontwikkelaar, grijpt ze deze met beide handen aan. Ze heeft niet veel ervaring maar ze is hardwerkend en vindingrijk. Al gauw valt ze op bij haar baas Benny (Menashe Noy) en krijgt ze promotie en een bonus. Benny vindt haar leuk en maakt op kantoor telkens speelse avances. Ze weet deze steeds af te wimpelen en richt zich op haar werk. Maar dan vliegen ze voor zaken naar Parijs en na een succesvolle deal benadert Benny haar in de hotelkamer. Orna’s leven staat op zijn kop. Ze heeft de baan nodig maar begint haar eigenwaarde kwijt te raken. Haar man vermoedt ook dat er meer aan de hand is. Ze moet weer controle krijgen over haar eigen leven en ze besluit het op haar manier op te lossen.

Marije Cornelissen
Marije Cornelissen is sinds oktober 2016 directeur van UN Women Nederland. UN Women is de grootste vrouwenrechten organisatie ter wereld, met zestig veldkantoren in negentig landen. UN Women Nederland is het vijftiende nationale comité van UN Women. UN Women Nederland heeft als taak om fondsen te werven voor het werk wereldwijd en daarnaast zorgen ze dat het VN Vrouwenverdrag in Nederland wordt nageleefd en doen ze verschillende projecten.

ENGLISH
Life at work becomes unbearable for Orna. Her boss appreciates and promotes her, while making inappropriate advances. Her husband struggles to keep his new restaurant afloat, and Orna becomes the main breadwinner for their three children. When her world is finally shattered, she must pull herself together to fight, in her own way, for her job and a sense of self-worth.

MICHAL AVIAD

(1955 | ISRAEL) Liron Ben-Shlush, Menashe Noy, Oshri Cohen Daniel Miller Michal Aviad, Sharon Azulay Eyal & Michal Vinik

“Uiterst zorgvuldig verteld, met realistische dialogen, subtiel spel en knap opgebouwde spanning”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

The Invisible Life of Euridice Gusmao

première

Sorry We Missed You

J’ai perdu mon corps

première

The Third Wife

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.