WOENSDAG 4 AUGUSTUS - 19:00 UUR

Voorpremière Mitra met Q&A

Na afloop Q&A met regisseur Kaweh Modiri

ratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

107 min. Persian Dutch NETHERLANDS

Woensdag 4 augustus is er na afloop van de voorpremière van Mitra een Q&A met regisseur Kaweh Modiri live in de zaal.

Mitra is een indringend portret van een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terecht komt. De film slaat een brug tussen de islamitische revolutie in Iran en haar hedendaagse leven in Nederland.

Kan ze de geschiedenis ooit achter zich laten? 37 jaar nadat haar dochter Mitra in Iran is vermoord, leidt Haleh (Jasmin Tabatabai) nu een succesvol, maar rustig bestaan in Nederland. Alles wordt overhoopgehaald wanneer wordt vermoed dat Leyla, de verraadster van Mitra, opduikt. De vrouw woont pas sinds kort in Nederland en is nu zelf een liefhebbende moeder. Ze lijkt Haleh niet te herkennen; is dit Leyla wel? Met hulp van haar broer Mohsen (Mohsen Namjoo) probeert Haleh achter de waarheid te komen.

De Nederlands-Iraanse regisseur Kaweh Modiri zaait twijfel bij de kijker terwijl de eigenwijze Haleh zeker van haar zaak lijkt. Ze dringt vastberaden het leven binnen van Leyla, die net naar Nederland is gevlucht en met haar jonge dochter in een portiekflat woont.

Het uitgangspunt van Mitra is gebaseerd op Modiri’s eigen leven: zijn zus Mitra werd geëxecuteerd voordat hij werd geboren. Scherp schakelt hij tussen het in zand- en blauwtinten gefilmde Iran in 1982 en het schemerige Nederland. Een sfeervolle politieke thriller die ook over moederschap gaat, met een betoverende beeldvoering.

ENGLISH
37 years after her daughter was executed in Iran, Haleh finds the woman who betrayed her. The traitor, now a loving mother herself and just arrived in the Netherlands, does not recognize Haleh and trusts her as an older and wiser countryman. While Haleh is plotting her revenge, she gets to know the perpetrator better than she would like to.

KAWEH MODIRI

(1982 | IRAN) Jasmin Tabatabai, Mohsen Namjoo, Shabnam Tolouei, Avin Manshadi, Sallie Harmsen, Aram Ghasemy, Dina Zarif Mohsen Namjoo Daan Nieuwenhuijs Kaweh Modiri

“Een gewichtig drama, slim in het jasje van een thriller gestoken”

ratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

CatVideoFest 2021

TE ZIEN OP ZONDAG 8 AUGUSTUS

The Painter and the Thief

Mitra

première

Falling

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.