Voorpremière

It Must Be Heaven + Q&A met regisseur Elia Suleiman

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

97 min. English | French | Arabic | Spanish | Hebrew Dutch FRANCE

Na afloop Q&A met regisseur Elia Suleiman

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs waarin politieagenten sierlijk patrouilleren op Segways. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groenten. Het zijn enkele van de treffende scènes in It Must Be Heaven waarin de Palestijnse regisseur Elia Suleiman op droogkomische wijze de absurditeit van onze huidige maatschappij laat zien.

Elia Suleiman ontvlucht Palestina op zoek naar een nieuw thuis, tot hij beseft dat zijn geboorteland hem als een schaduw volgt. Met zijn kenmerkende verwonderde blik, die ook wel wordt vergeleken met die van Jacques Tati en Buster Keaton, verkent hij de wereld om zich heen en belandt hij van de ene in de andere komische situatie. Hoe ver hij ook reist, er is altijd wel iets dat hem aan zijn geboorteland doet denken. It Must Be Heaven werd tijdens het Cannes Filmfestival genomineerd voor de Gouden Palm en is de Palestijnse Oscarinzending voor beste buitenlandse film. Elia Suleiman brengt met deze film een uiterst origineel verhaal waarin thema’s als identiteit, nationaliteit en verbondenheid worden verkend met als uitgangspunt de ultieme vraag: waar voelt men zich ‘thuis’?

ENGLISH
Filmmaker Elia Suleiman travels to different cities and finds unexpected parallels to his homeland of Palestine.

The Hollywood Reporter
Filmmaker and actor Elia Suleiman uses his own face and body to express the soul of Palestine in his films, and nowhere more so than in his droll new comedy, It Must Be Heaven.

ELIA SULEIMAN

(1960 | ISRAEL)
The Time That Remains (2009) | Divine Intervention (2002)
Elia Suleiman, Gael García Bernal, Ali Suliman, Grégoire Colin Sofian El Fani Elia Suleiman

Tips voor u

Picciridda

Never Rarely Sometimes Always

The Souvenir

Previously Unreleased

Babyteeth

voorpremière
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.