laatste week

Valley of The Gods

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

126 min. English | Navajo Dutch POLAND

De film weeft drie verhalen samen: de archaïsche legende van de Navajo over goden opgesloten in de rotsen van de Valley of the Gods; het verhaal over de rijkste persoon op aarde, Wes Tauros (John Malkovich), die als kluizenaar leeft en lijdt onder een persoonlijke tragedie; en van de verteller, John Ecas (Josh Hartnett), die als tekstschrijver werkt bij het bedrijf van Tauros.

Na een traumatische breuk met zijn vrouw begint John met het schrijven van de biografie van zijn baas en accepteert hij een uitnodiging op diens landgoed te verblijven. Op dat moment koopt het bedrijf van Tauros, dat uraniumerts ontgint, de Valley of the Gods om er tunnels door het heilige land van de Navajo-indianen te boren. De verstoorde vrede van de Navajo-voorouders zorgt ervoor dat de rotsen een wreker baren.

In een mix van fantasie en science fiction verstrengelt Valley of the Gods Navajo-overlevering met een teruggetrokken biljonair en zijn toekomstige biograaf, waardoor een fascinerende, mysterieuze en eigenzinnige visie op Amerika ontstaat. Met oogverblindende special effects.

ENGLISH
Entwines Navajo lore with a reclusive trillionaire and his would-be biographer, creating a fascinating, mysterious and idiosyncratic vision of America.

LECH MAJEWSKI

(1953 | POLAND) John Malkovich, Josh Hartnett, John Rhys-Davies, Berenice Marlohe, Keir Dullea, Tokala Black Elk, Saginaw Grant Jan A.P. Kaczmarek Lech Majewski & Pawel Tybora Lech Majewski

“Een radicaal absurde, surrealistische mythologie”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Babyteeth

Sweet Thing

première

Allen Tegen Allen

Été 85

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.