laatste week

Un homme et une femme

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

102 min. French | English | Spanish Dutch FRANCE

Deze gerestaureerde film heeft mono geluid

Zeg Jean-Louis Trintignant, zeg Anouk Aimée en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouch’s klassieker Un homme et une femme (1966).

Een man, een vrouw, een toevallige ontmoeting. Meer heb je niet nodig voor een ‘belle histoire d’amour’ zoals de Fransen zeggen. De film is onlangs gerestaureerd en weer te zien in de bioscoop. Gelijktijdig met de première van Les plus belles années d’une vie.

Trintignant en Aimée spelen hierin opnieuw het liefdespaar ‘Jean Louis’ en ‘Anne’, nu als tachtigers. Hij is autocoureur, zij werkt als scriptgirl. Als ze elkaar ontmoeten op de kostschool voor hun kinderen is dat het startpunt van een romance. Voorzichtig, want beiden hebben hun eerdere partners verloren. Kan de liefde opnieuw ontbranden? ‘Jean-Louis’ en ‘Anne’ ontdekken elkaar voorzichtig, beminnen hartstochtelijk en laten los – met als resultaat de Gouden Palm (Beste film Cannes Filmfestival) en twee Oscars (Beste scenario, Beste buitenlandse film).

Met Un homme et une femme schilderde Claude Lelouche een hartverwarmend en soms humoristisch portret van echte liefde tussen twee door het leven getekende mensen. De camera danst om het paar heen, de muziek van Francis Lai tilt spelers én kijkers op. De film betekende de grote doorbraak van Lelouch, die met Vivre pour vivre (1967), Toute une vie (1974) en Les uns et les autres (1981) zou uitgroeien tot een van de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse cinema. In 2019 kwam het verrassende vervolg uit, Les plus belles années d’une vie, met de nu ruim vijftig jaar oudere Aimée en Trintignant opnieuw in de hoofdrollen en opnieuw met een score van Francis Lai. De films tonen de verschillende fases van een mensenleven, met de bijbehorende fysieke en geestelijke veranderingen (dementie).

ENGLISH
A widow and a widower find their relationship developing into love, but their past tragedies prove hard to overcome, causing them to proceed with utmost delicacy.

CLAUDE LELOUCH

(1937 | FRANCE) Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh, Valérie Lagrange Francis Lai Claude Lelouch Claude Lelouch & Pierre Uytterhoeven
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.