laatste week

Total Recall

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

113 min. English Dutch USA

In Paul Verhoeven’s sardonische sciencefictionspektakel krijgt bouwvakker Doug Quaid (Arnold Schwarzenegger) nieuwe herinneringen in zijn brein geïmplanteerd door het bedrijf Rekall, gespecialiseerd in excentrieke ruimtereizen. Deze hersenkraker is nu te zien ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de film.

De ingedutte Doug Quaid klopt aan bij het bedrijf Rekall Incorporated om een spannende, virtuele reis naar Mars te boeken als geheim agent, maar wordt iets te veel op zijn wenken bediend. Hij belandt midden in een oorlog tussen de wrede leider Richter en een horde opstandelingen, waarbij niemand meer weet wat werkelijkheid is en wat een geïmplanteerde ervaring.

Total Recall is gebaseerd op het beroemde korte verhaal We Can Remember It For You Wholesale van Philip K. Dick. Vintage Verhoeven is de bloederige verpakte maatschappijkritiek en de heerlijk sarcastische humor (‘Consider this a divorce!’). Met Sharon Stone als echtgenote met dubbele agenda en Michael Ironside als de heerlijke snoodaard Richter. Total Recall was een van de eerste films waarin computer-gegenereerde beelden werden gebruikt, wat in 1991 werd bekroond met de Oscar voor Visual Effects.

ENGLISH
When a man goes for virtual vacation memories of the planet Mars, an unexpected and harrowing series of events forces him to go to the planet for real – or is he?

PAUL VERHOEVEN

(1938 | NETHERLANDS) Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Michael Ironside, Rachel Ticotin Jerry Goldsmith Jost Vacano Philip K. Dick (short story) | Ronald Shusett, Dan O'Bannon & Gary Goldman (screenplay)
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.