Arts In Cinema Seizoen 2019

Tintoretto: A Rebel in Venice

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

95 min. English Dutch ITALY

De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Bekijk hier het hele programma van De FilmHallen en The Movies.

Tintoretto: A Rebel in Venice
Peter Greenaway (Brits filmregisseur, schrijver, kunstschilder en samensteller van tentoonstellingen) neemt de kijker mee op een prachtige reis door Venetië.

Een prachtige bioscoopproductie ter ere van de 500ste verjaardag van de geboorte van de laatste grote kunstenaar van de Italiaanse Renaissance, Jacopo ‘Tintoretto’ Robusti. De documentaire onderzoekt de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de 16e eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. Venetië wordt getoond via het leven en de doeken van Tintoretto. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, wordt duidelijk hoe de ziekte De Pest de stad en de Venetiaanse kunst diep heeft beïnvloed.

Deze bijzondere documentaire is een geweldige reis door het Venetiaanse leven en kunst via het werk van Tintoretto.

ENGLISH
A 95-minutes documentary that celebrates the 500th anniversary of the birth of the last great artist of the Italian Renaissance, the most unexpected mind that the art of painting has ever produced: Tintoretto.

GIUSEPPE DOMINGO ROMANO

Helena Bonham Carter, Peter Greenaway, Melania Gaia Mazzucco Emanuele Cerri

Tips voor u

Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Royal Opera House

The Lion King (NL)

Sorry to Bother You

Previously Unreleased

Het Zwanenmeer

Royal Opera House
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.