laatste week

Tigers Are Not Afraid

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

83 min. Spanish Dutch MEXICO

Een hartverscheurend mooi en tragisch donker sprookje, waarin de Estrella drie wensen krijgt om haar te helpen overleven te midden van het drugsgeweld in Mexico.

Dagenlang wacht de 10-jarige Estrella thuis op haar moeder, die maar niet terugkomt. Honger en eenzaamheid drijven haar in de richting van een bende straatjongetjes, onder leiding van de kleine maar felle El Shine. Als de jongste van de groep wordt gekidnapt door een drugsbende, krijgt Estrella de opdracht om hem te bevrijden. Doodsbang gaat Estrella op pad, maar ze blijkt er niet alleen voor te staan.

Magische wezens, geboren uit haar eigen fantasie, staan haar bij op cruciale momenten. Gedragen door het fenomenale acteren van zowel Paola Lara (Estrella) als Juan Ramón López (El Shine) en een bijzonder geslaagde vermenging van fantasy en harde realiteit, is het geen wonder dat Tigers Are Not Afraid door velen wordt vergeleken met Pan’s Labyrinth van Oscarwinnaar Guillermo del Toro.

Schrijfster en regisseur Issa López wordt al gezien als een waardig opvolger en ook Del Toro zelf kan zich hierin vinden, gezien het feit dat hij Tigers Are Not Afraid roemde als een van de beste films van het jaar en als producent optreedt van López’ volgende film.

ENGLISH
A dark fairy tale about a gang of five children trying to survive the horrific violence of the cartels and the ghosts created every day by the drug war.

Rotten Tomatoes %97
Tigers Are Not Afraid draws on childhood trauma for a story that deftly blends magical fantasy and hard-hitting realism – and leaves a lingering impact.

Screen Anarchy
Tigers Are Not Afraid is a work of immense beauty, pain, fear and joy.

ISSA LOPEZ

(1971 | MEXICO) Paola Lara, Juan Ramón López, Hanssel Casillas, Rodrigo Cortes Vince Pope Juan Jose Saravia Issa López

“De vreemde mix van snoezig en wreed geeft de film zijn unieke, nogal meedogenloze bekoring: tegelijk warm, grauw en sinister.”

ratingratingratingrating

NRC

ratingratingratingrating

De Volkskrant

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.