laatste week

Tiere

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

95 min. German | French Dutch SWITZERLAND

Zijn de karakters werkelijkheid, of bestaan ze slechts in de verbeelding van een ander? Een spel met de continuiteit van tijd, de grenzen van ruimte en synchrone, parallelle realiteiten.

Nick en Anna gaan voor zes maanden naar Zwitserland. Nick wil recepten uit de lokale keuken verzamelen en Anna hoopt uiteindelijk een nieuw boek te schrijven. De verandering van omgeving kan ook goed zijn voor hun relatie, want Anna weet van Nick’s affaire met hun buurvrouw Andrea, die uit het raam sprong. Mischa zal voor de vis en de philodendron in hun Weense appartement zorgen terwijl ze weg zijn. Op een bergweg botsen ze op een schaap en beginnen de absurde gebeurtenissen zich in hoog tempo af te wisselen.

Naarmate het verhaal vordert, worden zekerheden ondermijnt, begint de realiteit te vervagen en neemt de verwarring toe. Ze verschijnen in de verbeelding van andere mensen en bewegen door vreemde koppelingen in geografische dimensies. Op welk punt begon de plot eigenlijk? Zijn de personages echt zichzelf, of slechts hersenspinsels van iemand anders? Het wordt een spel met de continuïteit van tijd, de grenzen van ruimte en synchrone, parallelle realiteiten. Er ontstaan ​​verwarrende verbindingen tussen het appartement in Wenen en het Zwitserse chalet, sprongen tussen verschillende tijden, en personages lijken meerdere identiteiten te vervullen.
Ziet de ijsverkoper in de naburige stad er niet uit als Mischa? Is Anna’s jaloezie ongegrond, of moet ze luisteren naar het advies van de pratende kat? Is Mischa eigenlijk Andrea?

Regisseur Greg Zglinski creëerde een film als een multidimensionaal labyrinth, die de kijker meer en meer verbijstert en verwart naarmate hij vordert. Hoewel elke scène op zichzelf logisch in elkaar zit, is het aan de fantasie van de kijker om te bepalen hoe het geheel in elkaar past. Maar ook al houdt de film zich niet aan de wetten van de logica, Tiere wordt nooit onduidelijk of ontoegankelijk.

ENGLISH
A collision with a sheep on a country road initiates a whole series of weird and unsettling experiences for Anna and Nick which ultimately leave them both incapable of being certain exactly where they are: in the real world, in their own imaginations – or in someone else’s imagination.

GREG ZGLINSKI

(1968 | POLEN) Birgit Minichmayr, Philipp Hochmair, Mona Petri, Mehdi Nebbou, Michael Ostrowski Bartosz Chajdecki Piotr Jaxa Jörg Kalt & Greg Zglinski

“Fraai gedraaide surrealistische koortsdroom die trefzeker als een Escheriaanse gravure in elkaar grijpt”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Bohemian Rhapsody

The Hate U Give

laatste week

Beautiful Boy

laatste week

Capharnaüm

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.