laatste week

The Two Popes

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

125 min. English | Italian Dutch UK

Gefrustreerd door de koers die de Katholieke Kerk vaart, vraagt kardinaal Bergoglio (Jonathan Pryce) toestemming van paus Benedictus (Anthony Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan. In plaats van het ontslag te aanvaarden, roept de introverte paus Benedictus, geconfronteerd met laster en gebrek aan zelfvertrouwen, zijn meedogenloze criticaster en toekomstige opvolger van Rome op om een geheim te onthullen dat de fundamenten van de Katholieke Kerk op haar grondvesten doet schudden. Achter de Vaticaanse muren begint een tweestrijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving. Onderwijl proberen deze twee zeer verschillende mannen hun eigen verleden het hoofd te bieden om op die manier een gemeenschappelijke basis te vinden en een toekomstperspectief te creëren voor de kerk en haar miljard volgers wereldwijd.

ENGLISH
Behind Vatican walls, the conservative Pope Benedict and the liberal future Pope Francis must find common ground to forge a new path for the Catholic Church.

FERNANDO MEIRELLES

Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Juan Minujín Bryce Dessner César Charlone Anthony McCarten

“Een indrukwekkende film met sterk acteren van Anthony Hopkins en Jonathan Pryce. En een pleidooi voor medemenselijkheid.”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Hope Gap

première

Crash

Klassieker

The Kingmaker, Imelda Marcos

première

Babyteeth

voorpremière
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.