The Truffle Hunters

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

84 min. Italian Dutch ITALY
vanaf 10 februari te zien

Diep in de bossen van Piemond in Noord-West Italië zoekt een groep oude mannen samen met hun trouwe honden naar ’s werelds duurste ingrediënt: de witte Alba truffel. Deze zeldzame delicatesse is ondanks de verregaande moderne technologie nog niet gecultiveerd. De mannen zijn van generatie op generatie geoefend in het zoeken naar de truffels en ze worden begeleid door hun goed getrainde honden met hun scherpe reuk. Ze leiden een eenvoudig en rustig bestaan in harmonie met hun honden en de schilderachtige omgeving. Ze zijn niet gebonden aan een mobiele telefoon of internet en hechten belang aan het het onderhouden van persoonlijk contact met de medebewoners in hun kleine gemeenschap.

Terwijl de voorraad van de witte Alba truffel afneemt, groeit de vraag naar dit product. Door de klimaatverandering, de ontbossing en het gebrek aan jonge mensen die de traditie wil voortzetten, is de delicatesse felbegeerder dan ooit en het goedbewaarde geheim van de truffelzoekers dreigt verloren te gaan. Bovendien bewaken de mannen meer dan het mysterie rond de Alba truffel: de sleutel tot een rijk en zinvol leven.

ENGLISH
Deep in the forests of Piedmont, Italy, a handful of men, seventy or eighty years young, hunt for the rare and expensive white Alba truffle-which to date has resisted all of modern science’s efforts at cultivation.

The Playlist ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
The Truffle Hunters is a charming, life-affirming film, a look at an enduring folkway that brings fun and flavor to Italians every year.

The Hollywood Reporter ⭐️⭐️⭐️⭐️
Michael Dweck and Gregory Kershaw (The Last Race) directed, produced and shot this captivating vérité documentary, which finds humor, charm and poignancy in the crusty eccentrics and their adored canine companions who sniff out the aromatic tubers, usually under the secretive cloak of night.

MICHAEL DWECK & GREGORY KERSHAW

Ed Côrtes
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.