laatste week

The Third Wife

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

96 min. Vietnamese Dutch VIETNAM

Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam. May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter. May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren. Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan. Ze ontdekt dat die een geheime relatie heeft met Son, de oudste zoon van Hung. Deze roekeloosheid en ‘onafhankelijkheid’ van Xuan vindt May opwindend, maar tegelijk beangstigend. Hung beslist dat Son moet huwen met Tuyet, nog jonger dan May. Son is ontroostbaar.

The Third Wife ontwikkelt zich traag in bloedmooie, prachtig gestileerde en sensuele beelden, waarbij de camera op een stille manier de emoties van de vrouwen registreert en op gevoelige wijze een intens levensverhaal vertelt. Het gedragen ritme sluit perfect aan bij de serene sfeer.

ENGLISH
In 19th century rural Vietnam, fourteen-year-old May is ready to become the third wife of a wealthy landowner. Little does she know that her hidden desires will take her by surprise and force her to make a choice between living in safety and being free.

Variety ✭✭✭✭✭
This is the rare debut that derives its freshness not from inexperience but from a balance between compassion and restraint that most filmmakers take decades to achieve.

ASH MAYFAIR

(1985 | VIETNAM) Lê Vũ Long, Nguyễn Phương Trà My, Trần Nữ Yên Khê AN TON THAT CHANANUN CHOTRUNGROJ ASH MAYFAIR

“Venijnig mooie film over gedwongen huwelijk”

ratingratingratingrating

NRC

“Sensueel, sereen en soms hardvochtig, wat een zinderende combinatie oplevert”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

The Piano

Klassieker

FilmHallen Fast Forward #32: Paradise Drifters

première

Un homme et une femme

KLASSIEKER

Three Summers

Previously Unreleased
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.