laatste week

The Swallows of Kabul

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

81 min. French Dutch FRANCE

Zomer 1998. Terwijl Kaboel in puin ligt, gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ze geloven, ondanks alles, in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen.

The Swallows of Kabul is een prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed in tijden van repressie. Gebaseerd op de gelijknamige, internationale bestseller van Yasmina Khadra.

ENGLISH
Summer 1998, Kabul in ruins is occupied by the Taliban. In love despite the daily violence and misery, Mohsen and Zunaira want to believe in the future. But a senseless act by Mohsen will upset their lives forever.

ZABOU BREITMAN & ELEA GOBBE-MEVELLEC

Alexis Rault Yasmina Khadra (book), Zabou Breitman, Patricia Mortagne & Sébastien Tavel (screenplay)

“Aangrijpend”

ratingratingratingrating

NRC

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.