KLASSIEKER - ONE WEEK ONLY

The Shawshank Redemption

25th Anniversary

ratingratingratingrating

vpro cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

142 min. English Dutch USA | 1995

Dit voorjaar is het precies 25 jaar geleden dat de film The Shawshank Redemption is uitgebracht in de Nederlandse bioscoop. De film was in 1995 geen groot succes in de bioscoop, maar is in de loop der tijd wel veranderd in een absolute filmklassieker. Ter ere van dit 25-jarige jubileum komt er nogmaals een mogelijkheid om de film op het grote doek te zien.

Oscar®winnaar Morgan Freeman speelt in The Shawshank Redemption “Red” Redding, een tot levenslang veroordeelde gevangene die precies weet hoe het er binnen de Shawshank-staatsgevangenis aan toegaat. Oscar®winnaar Tim Robbins is nieuwkomer Andy Dufresne, een stille bankier die ten onrechte is veroordeeld voor moord. Andy zit vol verrassingen, maar de grootste verrassing bewaart hij tot het laatst.

ENGLISH
Two imprisoned men bond over a number of years, finding solace and eventual redemption through acts of common decency.

FRANK DARABONT

(1959 | FRANCE)
The Mist (2007) | The Green Mile (1999)
Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler Thomas Newman Roger Deakins Stephen King (short story) | Frank Darabont (screenplay)

“Robbins en Freeman, die elkaar excellent tegenspel geven, het slimme script en de strakke regie zorgden ervoor dat de film door de bezoekers van de IMDB werd bestempeld tot beste film aller tijden”

ratingratingratingrating

vpro cinema

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.