laatste week

The Professor and the Madman

ratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

124 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Halverwege de 19e eeuw benadert de Oxford University autodidact Professor James Murray (Mel Gibson) om de eerste editie van het Oxford English Dictionary samen te stellen. Maar waar te beginnen? Murray en zijn comité motiveren via een oproep zoveel mogelijk burgers om een woord in te sturen, en ontvangen maar liefst 10.000 bijdragen van ene Dr. William Chester Minor (Sean Penn). Wanneer Murray hem persoonlijk wil bedanken komt hij erachter dat Minor in een gesticht voor krankzinnigen wordt behandeld voor het plegen van een moord. Desondanks ontstaat er een vriendschap tussen de taalliefhebbers. Via bemiddeling van een gevangenisbewaker onderhoudt de berouwvolle Minor ook een bijzondere band met de weduwe van zijn slachtoffer, Eliza Merret (Natalie Dormer). Als de behandelmethodes plots intensifiëren om de geesteszieke Murray te genezen, bundelen Merret en Murray noodgedwongen hun krachten. Zal het hen lukken om Minor op tijd in veiligheid te brengen voor hij zijn verstand verliest? En krijgen zowel Murray als Minor dan eindelijk de erkenningen die ze verdienen?

The Professor And The Madman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verscheen in 1998 als boek geschreven door Simon Winchester.

ENGLISH
Professor James Murray begins work compiling words for the first edition of the Oxford English Dictionary in the mid 19th century, and receives over 10,000 entries from a patient at Broadmoor Criminal Lunatic Asylum, Dr. William Minor.

FARHAD SAFINIA

Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer, Jeremy Irvine

“Interessant acteergevecht tussen Mel Gibson en Sean Penn”

ratingratingrating

NRC

Tips voor u

Scoob! (NL)

Crash

Klassieker

Un homme et une femme

KLASSIEKER

Babyteeth

voorpremière
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.