The Painted Bird

ratingratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

169 min. Czech | German | Russian Dutch CZECH REPUBLIC

The Painted Bird is een schokkend drama van de Tsjechische regisseur Václav Marhou. De film volgt een jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog rondzwerft en overal wreedheid en uitbuiting ervaart. Aan de basis ligt de controversiële roman ‘De geverfde vogel’ uit 1965 van Jerzy Kosinski. Marhoul verpakt de beenharde inhoud in bloedmooie zwart-witbeelden en legt zo de realiteit van die wereld bloot: uiteindelijk regeert het geweld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd. Naar de geprezen bestseller van Jerzy Kosinski.

ENGLISH
A young Jewish boy somewhere in Eastern Europe seeks refuge during World War II where he encounters many different characters.

The Guardian ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I can state without hesitation that this is a monumental piece of work and one I’m deeply glad to have seen. I can also say that I hope to never cross its path again.

VACLAV MARHOUL

(1960 | CZECHOSLOVAKIA) Petr Kotlár, Nina Sunevic, Alla Sokolova, Stellan Skarsgard, Harvey Keitel, Udo Kier, Barry Pepper, Julian Sands Vladimír Smutný Jerzy Kosinski (novel) | Václav Marhoul (screenplay)

“Een film van deze ambitie is dit jaar niet meer te zien”

ratingratingratingratingrating

NRC

“Fascinerend. Meervoudig onderscheiden op festivals, waar ook cameraman Vladimír Smutný, die verantwoordelijk is voor de prachtige zwart-witbeelden, regelmatig in de prijzen viel”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.