HERUITBRENG

The Mole Agent

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

84 min. Spanish Dutch CHILE MAITE ALBERDI

Sergio is een Chileense spion. Tenminste, hij krijgt deze rol aangemeten na een casting-sessie, georganiseerd door Romulo, een privédetective die een geloofwaardige mol nodig heeft om te infiltreren in een bejaardentehuis. Romulo’s cliënt, de bezorgde dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt en huurt de detective in om erachter te komen wat er aan de hand is. Maar Sergio is 83, geen 007, en heeft moeite met hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Wel is hij een enthousiaste leerling, voor wie deze spionage-actie een welkome afleiding is na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl Sergio informatie verzamelt, groeit hij steeds meer toe naar verschillende bewoners van het bejaardentehuis en beseft hij dat de dreigende waarheid onder de oppervlakte niet is wat men vermoedde.

Met veel absurdistische humor, is The Mole Agent een stijlvolle combinatie van een klassieke Hollywood detective en een observerende documentaire. Het is een unieke beschouwing van eenzaamheid onder ouderen, met hartverwarmende personages die je niet snel zullen loslaten.

ENGLISH
A private investigator in Chile hires someone to work as a mole at a retirement home where a client of his suspects the caretakers of elder abuse.

MAITE ALBERDI

Vincent van Warmerdam Maite Alberdi

“Het is een feest om deze gisse, eigenzinnige en soms wat stuntelende 83-jarige charmeur te volgen. Prachtig einde”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

“Een ontroerend inkijkje in een Chileens verzorgingstehuis”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Fallen Angels

FILMS VAN WONG KAR WAI

Petite Fille

première

De Oost

The Hand

FILMS VAN WONG KAR WAI
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.