laatste week

The Lion King (OV)

2D, ORIGINAL VERSION

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

118 min. English Dutch USA

The Lion King is in De FilmHallen ook in het Nederlands te zien. Kijk hier voor de tijden

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren.

Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.

ENGLISH
After the murder of his father, a young lion prince flees his kingdom only to learn the true meaning of responsibility and bravery.

JON FAVREAU

(1966 | USA)
The Jungle Book (2016) | Chef (2014) | Cowboys & Aliens (2011) | Iron Man (2008) | Elf (2002)
VOICES: Donald Glover, Beyoncé Knowles, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, James Earl Jones Hans Zimmer Caleb Deschanel Jeff Nathanson

“Verbluffend realistisch. Het blijft een klassiek, ontroerend sprookje”

ratingratingratingrating

NRC

“Fenomenaal realistische remake”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.