laatste week

The Invisible Life of Euridice Gusmao

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

139 min. Portuguese Dutch BRAZIL

Winnaar Un Certain Regard-prijs Cannes Filmfestival 2019

Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice (Carol Duarte) en Guida (Julia Stockler) zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze beiden hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

The Invisible Life of Eurídice Gusmão is een warmbloedig, hartstochtelijk drama over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk. Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die dit jaar in Cannes bekroond werd met de Un Certain Regard-prijs.

ENGLISH
Two sisters born in Rio de Janeiro make their way through life, each mistakenly believing the other is living out her dreams half a world away.

KARIM AÏNOUZ

(1966 | BRAZIL) Carol Duarte, Júlia Stockler, Flávia Gusmão, António Fonseca Benedikt Schiefer Hélène Louvart Martha Batalha (novel) | Murilo Hauser (screenplay)

“De weergaloos indringende fotografie, de camera die de zussen bewust vaak geamputeerd en indirect kadreert, maken hun beknelling bijna fysiek voelbaar”

ratingratingratingrating

NRC

“Wonderlijk aangrijpend. De film is elegant maar ook broeierig, zinnelijk en soms verrassend rauw”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Lillian

Premiere

Emma

Nog steeds te zien !

Honey Boy

Premiere

Les Misérables

Nog steeds te zien !
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.