wordt geprolongeerd vanaf 10 februari

The Glorias

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

148 min. English Dutch USA
vanaf 10 februari te zien

De iconische journalist, activist en feminist Gloria Steinem (Julianne Moore) is beroemd geworden door haar baanbrekende activisme, het aanvoeren van de revolutionaire Amerikaanse women’s movement en haar artikelen en speeches die invloed hebben gehad op meerdere generaties. Deze non-traditionele biopic van regisseur Julie Taymor over een van de meest inspirerende en legendarische personen uit de moderne geschiedenis, is gebaseerd op Steinem’s autobiografie My Life on the Road.

The Glorias (Julianne Moore, Alicia Vikander, Lulu Wilson, Ryan Keira Armstrong) volgt Steinem’s veelbewogen reis naar de bekendheid als invloedrijk vrouwenactivist. Vanaf de tijd die ze in India doorbracht als jonge vrouw, tot de oprichting van Ms. Magazine in New York, naar de rol die ze speelde als organisator en media-woordvoerder in de vrouwenrechtenbeweging in de jaren zestig en de historische National Women’s Conference in 1977. Haar strijd voor gelijkheid duurt nog steeds voort.

In The Glorias komen enkele iconische vrouwen voorbij die een blijvende invloed hebben gehad op de vrouwenbeweging, waaronder Dorothy Pitman Hughes (Janelle Monáe), Flo Kennedy (Lorraine Toussaint), Belle Abzug (Bette Midler) en Wilma Mankiller (Kimberley Guerrero). Regisseur Julie Taymor geeft ons haar unieke kijk op een zeldzaam genre, de Female Road Picture. Een genre waarin de vrouwelijke personages centraal staan en onderwerpen als romantiek, een slecht huwelijk, een onbeantwoorde liefde waarbij het draait om de mannen in het leven van de vrouw, niet het hoofdthema zijn. De road story van Gloria gaat over haar “Meetings With Remarkable Women”. Een ode aan de vrouw.

ENGLISH
The story of feminist icon Gloria Steinem’s itinerant childhood’s influence on her life as a writer, activist and organizer for women’s rights worldwide.

JULIE TAYMOR

(1952 | USA) Julianne Moore, Alicia Vikander, Janelle Monáe, Lulu Wilson, Ryan Kiera Armstrong, Timothy Hutton Elliot Goldenthal Rodrigo Prieto Gloria Steinem (book) | Julie Taymor & Sarah Ruhl (screenplay)
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.