laatste week

The Florida Project

ratingratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

115 min. English | Spanish | Portuguese Dutch USA

In de schaduw van Disney World, Florida, woont Halley met haar zesjarige dochter Moonee in een motelkamer. Door de ogen van de goedgebekte Moonee is die armoedige omgeving niet treurig: de strook aan goedkope motels en talrijke fastfoodketens is kleurrijk en avontuurlijk. Eten is er zoet, regels zijn er weinig en toezicht is niet nodig. Moonee moet hooguit rekening houden met de licht ontvlambare manager Bobby (Willem Dafoe, een van de weinige professionele acteurs in deze film), al vormt zijn frustratie juist een bron van haar vermaak.

Filmmaker Sean Baker schoot zijn vorige speelfilm Tangerine op een iPhone 5s. Voor The Florida Project verruilt hij die telefoon voor de 35mm-filmcamera. In een lyrische stijl zwiept die camera mee als Moonee en haar vriendjes door het motel racen. De montage is energiek, de toon luid en humoristisch. Door deze warme film schemert echter ook een treurig drama. Door Moonee’s jeugdige blik op de wereld ziet ze niet in dat zij en haar moeder in diepe financiële problemen zitten.

In navolging van de recente films over de zelfkant van de Amerikaanse samenleving (Moonlight, American Honey) schetst Baker een liefdevol en kleurrijk beeld van een verborgen wereld, zonder zijn personages als slachtoffer te portretteren.

ENGLISH
Set over one summer, the film follows precocious 6-year-old Moonee as she courts mischief and adventure with her ragtag playmates and bonds with her rebellious but caring mother, all while living in the shadows of Disney World.

The Guardian ✭✭✭✭✭
While minimal on plot, the film digs in its nails on the day-to-day struggles of poor people in America.

SEAN BAKER

(1971 | USA)
Tangerine (2015)
Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair Lorne Balfe Alexis Zabe Sean Baker & Chris Bergoch

“Hartverscheurend, The Florida Project wil je niet missen”

ratingratingratingratingrating

NRC

“Energiek en levensecht”

ratingratingratingratingrating

VPRO CINEMA

Tips voor u

Renoir: Revered and Reviled

Arts in Cinema Seizoen 2019

La terra dell’abbastanza

première

Red Joan

Nous finirons ensemble

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.