laatste week

The Fall of the American Empire

La chute de l'empire américain

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

127 min. Frech | English Dutch CANADA

Pierre-Paul Daoust (Alexandre Landry), een intellectueel met een graad in de filosofie, werkt noodgedwongen als bezorger. Op een dag is hij tijdens zijn werk getuige van een gewapende overval die vreselijk uit de hand loopt: op de grond liggen twee doden èn twee tassen gevuld met miljoenen dollars. Pierre-Paul wordt geconfronteerd met een dilemma: ongezien met lege handen, of ongezien met het geld er vandoor gaan?

Met The Fall of the American Empire voltooit regisseur Arcand een soort van informele trilogie die diep in Quebec’s samenleving, haar waarden en haar zeden doordringt. De film behandelt het concept ‘geld’: wat het betekent, hoe het wordt gebruikt, welke waarde het heeft in onze wereld en wat het mensen kan aandoen.

ENGLISH
A shy and insecure delivery truck driver accidentally arrives on the scene of a major crime and happens to pick up two bags of cash and hides them in his truck. 

DENYS ARCAND

(1941 | CANADA0
Les Invasions Barbares (2003) | Jésus de Montréal (1989) | Le déclin de l’empire américan (1986)
Alexandre Landry, Maripier Morin, Rémy Girard, Louis Morissette, Maxim Roy, Pierre Curzi, Vincent Leclerc Louis Dufort & Mathieu Lussier Van Royko Denys Arcand

“Geslaagde misdaadkomedie over onze obsessie met geld”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Sibel

Nog steeds te zien !

Honey Boy

Premiere

The Wild Goose Lake

Premiere

Ema

Premiere
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.