première

The Dissident

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

119 min. Arabic | Turkish | English Dutch USA BRYAN FOGEL

The Dissident, van Oscar-winnend regisseur Bryan Fogel (Icarus), is een documentaire-thriller die het labyrint van bedrog blootlegt achter de moord op de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in Istanbul.

Een verhaal over geld, tirannie en doorgedraaide technologie. Met een schat aan nooit eerder vertoonde beelden en ongekende toegang tot degenen die het dichtst bij het verhaal staan, inclusief Khashoggi’s verloofde Hatice Cengiz, de Turkse politie en aanklagers, en de jonge Saoedische dissident waarmee Khashoggi samenwerkte. Al het bewijs wijst rechtstreeks naar de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, die nergens voor is teruggedeinsd om dit verhaal in de doofpot te stoppen. De kern van de film is Khashoggi zelf, een principiële hervormer die probeerde een rechtvaardiger en open samenleving te creëren in zijn Saoedische thuisland.

The Dissident is een krachtige, beangstigende blik op een internationale dekmantel, die laat zien dat in de wereld van vandaag niemand die tegen sterke krachten ingaat, echt veilig is.

ENGLISH
When Washington Post journalist Jamal Khashoggi disappears in Istanbul, his fiancée and dissidents around the world piece together the clues to a murder and expose a global cover up.

The Playlistt ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
While not the sweeping historical exploration of “Kingdom of Silence,” Fogel’s film vigorously interrogates the reasons and methods behind Khashoggi’s murder, creating a humane portrait of a fiercely political journalist.

BRYAN FOGEL

Omar Abdulaziz (self), Fahrettin Altun (self), John O. Brennan (self), Hatice Cengiz (self) Adam Peters Jake Swantko Bryan Fogel & Mark Monroe
ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

2046

FILMS VAN WONG KAR WAI

First Cow

Previously Unreleased

The Mole Agent

HERUITBRENG

Land

voorpremière
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.