laatste week

The Ancient Woods

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

85 min. LITHUANIA

The Ancient Woods is een poëtische en atypische natuurfilm over de verschillende inwoners van een Litouws oerbos, zowel in de lucht als op de grond en onder water. Zonder commentaar wordt het ongelooflijk rijke, bijna tastbare geluid van het bos in magistrale beelden vastgelegd. Er wordt geduldig op allerlei dieren ingezoomd waarbij de film je meeneemt op een eindeloze reis – van het dichtbegroeide bos naar de wolvengrotten, de lucht in naar het nest van de zwarte ooievaar, en dan weer het water in naar het onderwaterbos, terugkerend naar de mensen die aan de rand van het bos wonen. The Ancient Woods is een film van bioloog/filmmaker Mindaugas Survila waaraan hij in totaal 10 jaar werkte. Een filmische hommage aan de Litouwse natuur die in eigen land een grote bioscoop-hit werd.

ENGLISH
Filmed in one of the last remaining patches of old growth forest in Lithuania. A poetic and atypical nature film takes its viewers on the endless journey – from the forest thickets to the wolves’ caves and up to black stork’s nest, and then deep into the water to the underwater forest, returning after to the human beings inhabiting the edge of the woodland. There’s no commentary, only the rich, almost palpable sounds of the forest and the magical situations captured by the camera.

MINDAUGAS SURVILA

(1983 | LITHUANIA)

“Schitterend. De morgen breekt aan, de avond valt; veel méér structuur is overbodig, bij zo veel bedwelmende natuurschoonheid”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

The Last Black Man in San Francisco

Previously Unreleased

CatVideoFest 2020

OP WERELD KATTENDAG: 8 AUGUSTUS

Queen & Slim

The High Note

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.