laatste week

Sweet Thing

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

91 min. English Dutch USA

Indie-icoon Alexandre Rockwell castte zijn eigen zoon, dochter en vrouw in een innemend drama over een verknipt gezin. Het resultaat is een groot avontuur van kleine mensen, een hartverwarmende ode aan de jeugd.

Billie (15) en haar broertje Nico (11) wonen bij hun vader Adam in een geïmproviseerd idyllisch bestaan. Maar telkens als Adam toegeeft aan de verleiding van de alcohol, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een toxische relatie met Beaux, eveneens een drinker, maar van een ander soort. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billy en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, op zoek naar zijn vader die in Florida zou wonen. De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd.

Sundance winnaar Alexandre Rockwell brengt met Sweet Thing een tegendraads maar warm drama dat op het festival van Berlijn bekroond werd met de Kristallen beer.

ENGLISH
The story revolves around two siblings and their struggle to find solid ground in the homes of their alcoholic father and negligent mother. The children ultimately run away and find a temporary life for themselves.

ALEXANDRE ROCKWELL

(1957 | USA) Nico Rockwell, Lana Rockwell, Jabari Watkins, Will Patton Lasse Ulvedal Tolbøll Alexandre Rockwell

“Rockwell suggereert knap de ongefilterde, magische belevingswereld van kinderen, vindt soms adembenemende schoonheid tussen vuilnis en verval. Een opmerkelijke, mooie, charmante film”

ratingratingratingrating

NRC

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.