Supernova

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

94 min. English Dutch UNITED KINGDOM HARRY MACQUEEN

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

‘Colin Firth and Stanley Tucci gently smash your heart to smithereens’ schreef Variety na de première van Supernova op het festival van San Sebastián. De film zit de acteurs op de huid en laat je deel uit maken van het leven van Sam en Tusker. Oprecht, herkenbaar en hartverwarmend.

ENGLISH
Sam and Tusker are traveling across England in their old RV to visit friends, family and places from their past. Since Tusker was diagnosed with dementia two years ago, their time together is the most important thing they have.

HARRY MACQUEEN

Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Nina Marlin Keaton Henson Dick Pope Harry Macqueen

“Erg aangenaam om anderhalf uur op te trekken met deze sympathieke personages”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

The Painter and the Thief

De Slag Om De Schelde

My Salinger Year

Nomadland

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.