laatste week

Strawberry Mansion

ratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

90 min. English Dutch USA

Een heerlijke, wonderbaarlijke, snoepjeskleurige komedie waarin reclamebedrijven je dromen belagen, de overheid er belasting op heft en een dromen-taxateur dankzij een excentrieke oude dame een fantastisch, romantisch avontuur beleeft.

In een toekomst niet ver van nu, heeft belastinginspecteur James Preble (Kentucker Audley) het niet makkelijk. Elke nacht droomt hij van een benauwend roze kamertje met reclameaanbiedingen. In zijn wakende leven is het niet veel beter. Elk greintje avontuur en onvoorspelbaarheid lijken in deze eind-kapitalistische wereld verdwenen. Alsof elk aspect van zijn leven bepaald wordt. Dan wordt hij uitgenodigd door de excentrieke Arabella (Penny Fuller), die haar hele leven nog geen enkele droombelasting heeft betaald. Ze vraagt hem om alsnog al haar dromen, opgeslagen op duizenden VHS-banden, te onderzoeken. In no-time ontwricht Arabella James overzichtelijke leven. Logerend in haar roze kasteelhuis gaan zijn en haar dromen door elkaar lopen en begint ook de werkelijkheid steeds surrealistischer vormen aan te nemen.

Een prachtige, vintage, vormgegeven liefdesbrief aan fantasie en creativiteit. Maar ook een droom van een film. Niet eerder raakt een film zo dicht aan de droomwerkelijkheid. Die staat tussen diepe slaap en wakker zijn in, waar je verbonden bent aan je verlangens en angsten, waar je dapper bent, je droomvrouw de liefde verklaart en die ook de perfecte uitweg vormt van de sores in het wakende deel van je leven.

ENGLISH
In a future where the government records dreams and taxes them, a dream auditor gets caught up in the dreams of an aging eccentric.

KENTUCKER AUDLEY & ALBERT BIRNEY

Kentucker Audley, Penny Fuller, Grace Glowicki, Albert Birney Dan Deacon Tyler Davis Kentucker Audley & Albert Birney

“Strawberry Mansion is een charmante maatschappelijke satire waarin belasting wordt geheven op dromen.”

ratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Öndög

The Movies Top-10 #6

Cowboys

Previously Unreleased

The Painter and the Thief

CatVideoFest 2021

TE ZIEN OP ZONDAG 8 AUGUSTUS
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.