Shadow

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

116 min. Mandarin Dutch CHINA

De koning van Pei kan het verlies van de stad Jing amper verkroppen, maar hij kent zijn beperkingen. Zijn woede is dan ook groot als zijn belangrijkste generaal de militair aanvoerder van de tegenstander uitdaagt tot een duel. Wat hij niet weet is dat het hier een dubbelganger betreft. De echte generaal is gewond maar bespeelt zijn ‘shadow’ als een marionettenspeler. Op zijn beurt kan deze ijzervreter niet voorkomen dat zijn vrouw valt voor zijn viriele evenbeeld. Lang blijft de frictie onderhuids, maar in het derde bedrijf van dit Shakespeariaanse drama komt het tot een bloederige climax.

Met Hero (2002) blies regisseur Zhang Yimou het wuxia-genre nieuw leven in. Daarna maakte hij nog The House of the Flying Daggers (2004) en Curse of the Golden Flower (2006). Het historische martial arts-drama Shadow is nieuw hoogtepunt. De machtsstrijd en bedrog zijn gedompeld in constante regen en een grauw kleurenpalet waarin zelfs het bloed grijs lijkt. (Tekst: IFFR)

ENGLISH
Set during China’s Three Kingdom’s era (AD 220-280). The story of a great king and his people, who will be expelled from their homeland and will aspire to claim it. The king, violent and ambitious, of mysterious methods and motives; his general, a visionary who yearns to win the final battle but needs to prepare his plans in secret; the women of the palace, who struggle to find redemption in a world where they have no place; and a commoner called “Lord of all the world”, will be the characters around who turn the inexorable forces of this story.

ZHANG YIMOU

(1950 | CHINA) Chao Deng, Li Sun, Ryan Zheng, Qianyuan Wang Loudboy (Zai Lao) Xiaoding Zhao Wei Li & Yimou Zhang

“Visueel verbluffend. Shadow is een artistieke triomf”

ratingratingratingrating

NRC

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

The Souvenir

Previously Unreleased

Maiden

ONE WEEK ONLY

Proxima

laatste week

A Perfectly Normal Family

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.