steun een onbekende stadsgenoot

Samen uit de Eenzaamheid: Wonder Wheel

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

101 min. English Dutch USA

In samenwerking met John Altman en De Regenboog Groep

Samen uit de Eenzaamheid is een nieuw concept waarin Amsterdammers zichzelf en een onbekende ander trakteren op een leuke avond uit. Het idee is simpel: je koopt een filmkaartje en met dat kaartje krijgt een stadsgenoot die wel een verzetje kan gebruiken een kaartje gratis.

De kosten voor een kaartje zijn €10,- inclusief snacks van John Altman, een drankje en 2 toegangskaartjes (één kaartje voor de onbekende Amsterdammer)

Wonder Wheel
De nieuwe Woody Allen vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren ’50.  Ginny (Kate Winslet), een melancholische, nogal emotionele voormalig actrice, die inmiddels als serveerster in een visrestaurant werkt; Humpty (Jim Belushi), carrouselbediende en Ginny’s onbehouwen echtgenoot; Mickey (Justin Timberlake), een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden en Carolina (Juno Temple), de van Humpty vervreemde dochter die zich voor gangsters schuilhoudt in het appartement van haar vader.

Eenzaamheid in Amsterdam
Van de 800.000 Amsterdammers zijn circa 80.000 mensen ernstig eenzaam. Het gaat hierbij om één op de tien volwassenen. Nog eens 220.000 Amsterdammers voelen zich matig eenzaam. Eenzaamheid is een groeiend probleem in de stad. In 2008 voelden 9% van de volwassenen zich ernstig eenzaam, nu is dat al 13%. Dit percentage ligt ook hoger dan het landelijk gemiddelde van 10%. Eenzaamheid zorgt voor een lagere kwaliteit van leven en vergroot het risico op gezondheidsproblemen. Juist deze mensen kunnen nieuwe ontmoetingen en een avond uit goed gebruiken

WOODY ALLEN

(1935 | USA)
Café Society (2016) | Irrational Man (2015) | Magic in the Moonlight (2014) | Midnight in Paris (2011) | Manhattan (1979) | Annie Hall (1977)
Kate Winslet, Justin Timberlake, Jim Belushi, Juno Temple Vittorio Storaro Woody Allen

“Mooi melodrama met vertrouwde Allen-ingrediënten”

ratingratingratingrating

NRC

“Controversieel of niet, Allen is terug”

ratingratingratingrating

De Filmkrant

Tips voor u

The Last Black Man in San Francisco

Previously Unreleased

The Lighthouse

laatste week

Maiden

ONE WEEK ONLY

About Endlessness

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.