steun een onbekende stadsgenoot

Samen uit de Eenzaamheid: De Wilde Stad

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

115 min. Nederlands NETHERLANDS

In samenwerking met John Altman en De Regenboog Groep

Samen uit de Eenzaamheid is een nieuw concept waarin Amsterdammers zichzelf en een onbekende ander trakteren op een leuke avond uit. Het idee is simpel: je koopt een filmkaartje en met dat kaartje krijgt een stadsgenoot die wel een verzetje kan gebruiken een kaartje gratis.

De kosten voor een kaartje zijn €10,- inclusief snacks van John Altman, een drankje en 2 toegangskaartjes (één kaartje voor de onbekende Amsterdammer)

De Wilde Stad
Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur.

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis en Holland: Natuur in de Delta is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

Eenzaamheid in Amsterdam
Van de 800.000 Amsterdammers zijn circa 80.000 mensen ernstig eenzaam. Het gaat hierbij om één op de tien volwassenen. Nog eens 220.000 Amsterdammers voelen zich matig eenzaam. Eenzaamheid is een groeiend probleem in de stad. In 2008 voelden 9% van de volwassenen zich ernstig eenzaam, nu is dat al 13%. Dit percentage ligt ook hoger dan het landelijk gemiddelde van 10%. Eenzaamheid zorgt voor een lagere kwaliteit van leven en vergroot het risico op gezondheidsproblemen. Juist deze mensen kunnen nieuwe ontmoetingen en een avond uit goed gebruiken.

MARK VERKERK

Holland: Natuur in de Delta (2015) | De nieuwe wildernis (2013)
STEM: Martijn Fischer

“De blik van Abatutu is onweerstaanbaar”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Queen & Slim

Proxima

laatste week

Ema

The Lighthouse

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.