laatste week

Rocks

ratingratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

93 min. English Dutch UNITED KINGDOM

De Brits-Nigeriaanse Shola – bijgenaamd Rocks – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar het heden slokt al haar energie en aandacht op. Haar vader is overleden en haar moeder is plotseling vertrokken om “haar hoofd vrij te maken”. Het is niet de eerste keer dat Rocks en haar kleine broertje Emmanuel er alleen voor staan. Helemaal alleen is Rocks gelukkig niet: ze heeft haar vriendinnen.

Rocks is een levendig portret van een groepje tienermeiden van diverse achtergronden uit Oost-Londen. Sarah Gavron (Suffragette) omringde zich met getalenteerde vrouwelijke crewleden, onder wie Hélène Louvart, die eerder het camerawerk verzorgde voor Alice Rohrwacher’s Lazzaro Felice. Schrijvers Theresa Ikoko en Claire Wilson werkten intensief samen met de jonge hoofdrolspelers en gebruikten hun inbreng voor het scenario. Een grimmig, maar vaak ook vrolijk en hoopvol verhaal over opgroeien in een wereldstad. (Tekst: IFFR)

ENGLISH
A young teenage girl finds herself struggling to take care of herself and her younger brother after being abandoned by their single mother with no choice but to live out on the streets.

SARAH GAVRON

Suffragette (2015) | Brick Lane (2007)
Emilie Levienaise-Farrouch Hélène Louvart Theresa Ikoko & Claire Wilson

“Het verhaal is in feite hartverscheurend, maar de film heeft een onstuitbaar hoopvolle toon en zit vol humor en aandoenlijke details”

ratingratingratingratingrating

VPRO Cinema

“Magnifiek portret. De unieke energie sprankelt in de dialogen”

ratingratingratingrating

NRC

“Energiek en vol schitterende momenten”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.