laatste week

Richard Jewell

NOG STEEDS TE ZIEN !

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

131 min. English Dutch USA

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd.

Er ligt een bom in Centennial Park. Jullie hebben dertig minuten: Richard Jewell (Paul Walter Hauser) wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Hij wordt door zowel pers als publiek aan de schandpaal genageld en zijn leven wordt verwoest. Jewell roept de hulp in van de onafhankelijke anti-establishment-advocaat Watson Bryant (Sam Rockwell) en houdt vol dat hij onschuldig is. Maar als Bryant probeert de naam van zijn cliënt te zuiveren, wacht hem een zware strijd tegen de gecombineerde krachten van de FBI en de lokale autoriteiten. Terwijl hij Richard er ondertussen van tracht te weerhouden de mensen te vertrouwen die erop uit zijn hem kapot te maken.

ENGLISH
American security guard Richard Jewell saves thousands of lives from an exploding bomb at the 1996 Olympics, but is vilified by journalists and the press who falsely reported that he was a terrorist.

Film Threat
Eastwood once again takes a sharp stab at America’s penchant for attacking first, asking questions later.

CLINT EASTWOOD

(1930 | USA) Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm, Jon Hamm, Olivia Wilde Arturo Sandoval Yves Bélanger Kent Alexander & Kevin Salwen (book) | Marie Brenner (article) | Billy Ray (screenplay)

“Solide Eastwood: een sterk verhaal in klassiek no-nonsense stijl”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Paradise Drifters

Love Sarah

Voorpremière Allen Tegen Allen + Nagesprek

voorpremière

Tenet

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.