laatste week

Resurrection

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

110 min. Dutch BELGIUM

Met zijn vormvaste debuut maakt de Vlaming Kristof Hoornaert slow cinema in optima forma. Johan Leysen speelt een kluizenaar die in zijn eenvoudige huis in het bos een zelfvoorzienend bestaan leidt. Op een van zijn wandelingen vindt hij een halfnaakte jongeman, die hij kleren, voedsel en onderdak biedt. Hun woordeloze samenzijn wordt op de proef gesteld als de politie aan de deur komt en de mysterieuze jongeman een moord blijkt te hebben gepleegd.

De kluizenaar komt voor een moreel dilemma te staan: moet hij hem helpen of aangeven? De pure beelden gaan terug tot de kern – het raam, de zon, de gezichten – en Resurrection groeit uit tot een parabel over de wreedheid in de wereld. Het verfijnde camerawerk, in breed Cinemascope, is van de Litouwer Rimvydas Leipus, bekend van de films van Sharunas Bartas en Khadak van Jessica Woodworth en Peter Brosens. Leysen geeft met zijn ingehouden spel eindeloos veel openingen om zijn beweegredenen te doorgronden. Zijn zwaargegroefde gelaat vertelt een verhaal op zich.
(Tekst: IFFR)

ENGLISH
An old man who isolated himself from civilization receives an unexpected visitor.

KRISTOF HOORNAERT

(1980 | BELGIUM) Johan Leysen, Gilles De Schryver, Kris Cuppens, Thomas Ryckewaert Rimvydas Leipus Kristof Hoornaert

Tips voor u

They Shall Not Grow Old (2D)

laatste week

Renoir: Revered and Reviled

Arts in Cinema Seizoen 2019

Yesterday

voorpremière

The Biggest Little Farm

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.