laatste week

Red Sparrow

ratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

140 min. English Dutch USA

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen.

Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. De film herenigt Jennifer Lawrence met ‘Hunger Games’-regisseur Francis Lawrence.

ENGLISH
Ballerina Dominika Egorova is recruited to ‘Sparrow School’ a Russian intelligence service where she is forced to use her body as a weapon. But her first mission, targeting a CIA agent, threatens to unravel the security of both nations.

FRANCIS LAWRENCE

(1971 | AUSTRIA)
The Hunger Games trilogy | Water for Elephants (2011) | I Am Legend (2007)
Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons, Mary-Louise Parker, Charlotte Rampling, Thekla Reuten James Newton Howard Jo Willems Jason Matthews (novel), Justin Haythe (scenario)

“Topacteurs. Vervelen is er beslist niet bij”

ratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Rocketman

Aladdin (2D OV)

Sorry to Bother You

Previously Unreleased

Le Grand Bain

laatste week
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.