Pinocchio (OV)

ORIGINAL VERSION

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

125 min. Italian Dutch ITALY

Pinocchio is ook in de Nederlandse Versie te zien

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert.

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

ENGLISH
Live-action adaptation of the classic story of a wooden puppet named Pinocchio who comes to life.

MATTEO GARRONE

(1968 | ITALY)
Dogman (2018) | Gomorra (2004)
Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo, Marine Vacth, Massimo Ceccherini Dario Marianelli Nicolai Brüel Carlo Collodi (novel) | Matteo Garrone & Massimo Ceccherini (screenplay)

“Spannend en vol fantastische gebeurtenissen en personages die soms de betoverde wereld van Alice in Wonderland in herinnering roepen”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Pieter Konijn op de vlucht

Tom & Jerry (NL)

Buurman & Buurman: Bakken en grillen

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.