Muziek Documentaire | Eenmalig

Phil Lynott, Songs For While I’m Away

ratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

112 min. English no subtitles / niet ondertiteld IRELAND

Niet ondertiteld / no subtitles

Phil Lynott (1949-1986) was bekend als de extravagante en complexe frontman/zanger/bassist van de Ierse rockband Thin Lizzy, maar hij was ook een briljant singer-songwriter en poëet. Als zoon van een Afro-Guyaanse vader en Ierse moeder, opgroeiend bij zijn oma in Dublin, ontwikkelde de zwarte jongen uit het arbeidersmilieu in de conservatieve jaren ’50 zich tot Ierland’s grootste rockster.

Zijn verhaal wordt verteld in Lynott’s eigen woorden met een aantal van zijn meest iconische liedjes als leidraad, waaronder Whiskey in the Jar, The Boys are Back in Town en Dancing in the Moonlight. Een pakkend portret van de vader, de vriend, de zoon, het rock icoon en de dromer.

De Ierse met een Emmy bekroonde regisseur Emer Reynolds (Here was Cuba, The Farthest) won ook met haar montagewerk al vele filmprijzen. Voor deze intieme en poëtische documentaire sprak ze met de familie van Phil Lynott, waaronder zijn dochters en interviewde ook een aantal muzikanten, zoals Thin Lizzy bandleden Scott Gorham, Eric Bell en Darren Wharton, Metallica’s James Hetfield, U2’s Adam Clayton, Huey Lewis en Suzi Quatro.

ENGLISH
The story of how a young black boy from working class 1950’s Dublin, became Ireland’s Greatest Rock Star. As lead singer of Thin Lizzy, Phil Lynott was a songwriter, a poet, a dreamer, a wildman.

EMER REYNOLDS

Kate McCullough

“De documentaire over Phil Lynott laat zien hoe bijzonder de Ierse rockmuzikant was”

ratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Nomadland

CatVideoFest 2021

TE ZIEN OP ZONDAG 8 AUGUSTUS

The Painter and the Thief

Le Sorelle Macaluso

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.