laatste week

Nuestro tiempo

OUR TIME

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

173 min. Spanish Dutch MEXICO

Nadat Carlos Reygadas, die met films als Japón en Stellet Licht uitgroeide tot een van ’s werelds meest invloedrijke cineasten, met Post tenebras lux al een radicale stap in de richting van autobiografische fictie deed, neemt hij met het even poëtisch-intieme als visueel overdonderende Nuestro tiempo een logische, maar ambitieuze volgende stap.

Reygadas speelt zelf de hoofdrol van dichter en stierenrancheigenaar Juan, die erachter komt dat zijn vrouw Esther (gespeeld door Reygadas’ echtgenote Natalia Lopez) een affaire heeft met een Amerikaanse vriend, paardendresseur Phil. Ondanks, of dankzij, de afspraken over een open huwelijk, lopen de spanningen op als Juan vindt dat Esther niet open genoeg is over haar gevoelens.

Reygadas gebruikt zijn unieke filmtalent (en dat van cameraman Diego Garcia) voor gedurfd ongemakkelijk en openhartig zelfonderzoek: een Kammerspiel over machismo en liefde, narcisme en verdriet, gemaakt met de bravoure van een klassieke western.

ENGLISH
A family lives in the Mexican countryside raising fighting bulls. Esther is in charge of running the ranch, while her husband Juan, a world-renowned poet, raises and selects the beasts. When Esther becomes infatuated with a horse trainer named Phil, the couple struggle to stride through the emotional crisis.

CARLOS REYGADAS

(1971 | MEXICO)
Post Tenebras Lux (2012) | Stellet Licht (2007) | Batalla en el cielo (2005) | Japón (2002)
Carlos Reygadas, Natalia López, Phil Burgers, Eleazar Reygadas, Rut Reygadas Diego García Carlos Reygadas

“Onderzoekt het burgerlijk huwelijk en verschillende gradaties van liefde en lust”

ratingratingratingrating

NRC

“Indrukwekkend”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

A Perfectly Normal Family

première

Maiden

ONE WEEK ONLY

Burden

voorpremière

Ema

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.