My Salinger Year

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

101 min. English Dutch CANADA PHILIPPE FALARDEAU

My Salinger Year van Philippe Falardeau is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanna Rakoff. Het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw die in dienst van een New Yorkse literair agente de fanmail beantwoordt van de legendarische maar publiciteitsschuwe auteur J. D. Salinger.

New York, de jaren 90. Na haar afstuderen droomt Joanna (Margaret Qualley) ervan schrijfster te worden. Ze vindt een baan als assistent van Margaret (Sigourney Weaver), een onverstoorbare en ook wel ouderwetse literair agent, met J.D. Salinger als een van haar beroemdste cliënten. Joanna leeft ondertussen in twee tegengestelde werelden. Want begeeft ze zich overdag in de wereld van glamour in het statige kantoor vol ouderwetse dictafoons, typemachines en lunches waar drie martini’s de norm zijn, is het ’s avonds armoe troef in het huis waar ze woont mét haar socialistische vriend, maar zónder gootsteen. Joanna’s werk bestaat grotendeels uit het verwerken van de vele fanbrieven voor Salinger. Maar hoe meer ze de soms hartverscheurende post van over de hele wereld leest, hoe meer het haar tegenstaat de onpersoonlijke standaardbrief waar het agentschap mee werkt als reactie te sturen. Stiekem begint ze de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen. En terwijl Joanna hierbij de stem van de grote schrijver Salinger gebruikt, ontdekt ze die van haarzelf.

ENGLISH
A college grad takes a clerical job working for the literary agent of the renowned, reclusive writer J.D. Salinger.

PHILIPPE FALARDEAU

(1968 | CANADA) Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth, Colm Feore Martin Léon Sara Mishara Joanna Smith Rakoff (novel) | Philippe Falardeau (scenario)

Tips voor u

CatVideoFest 2021

TE ZIEN OP ZONDAG 8 AUGUSTUS

Paolo Conte, It’s Wonderful

TE ZIEN OP ZO 8 AUG + DI 10 AUG

Mitra

première

Luizenmoeder – De Film

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.