laatste week

Muidhond

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

99 min. Flemish Dutch BELGIUM

Jonathan (Tijmen Govaerts), een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.

Muidhond is een aangrijpende, gedurfde Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij. Regisseur Patrice Toye verfilmde de gelijknamige roman van Inge Schilperoord met veel sfeer en nuance. De indringende beelden, slimme montage en het overtuigende acteerwerk van Tijmen Govaerts (Girl) werden op het Filmfestival van Gent bekroond met de Publieksprijs.

ENGLISH
Due to lack of evidence, Jonathan, a kind hearted young man, is released from prison. He returns to his mother who lives in a small house near the dunes. Jonathan is determined to become a different, better man. But even if he strictly obeys the rules, his good intentions are soon put to the test when a young girl comes to live next to him.

PATRICE TOYE

(1967 | BELGIUM) Tijmen Govaerts, Ina Geerts, Line Pillet, Greet Verstraete John Parish Richard Van Oosterhout Inge Schilperoord (roman) | Patrice Toye (screenplay)

“Delicate film met veel onderhuidse spanning”

ratingratingratingrating

NRC

“Onverschrokken, maar ook met veel tact en mededogen.”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Love Sarah

Valley of The Gods

première

Helmut Newton: The Bad And The Beautiful

Gli anni più belli

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.