laatste week

Motherless Brooklyn

ratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

145 min. English Dutch USA

Motherless Brooklyn volgt Lionel Essrog (Edward Norton), een eenzame privédetective met het syndroom van Tourette, die de moord op zijn mentor en enige vriend Frank Minna (Bruce Willis) wil oplossen. Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad. Het mysterie leidt hem van jazzclubs in Harlem, waar de gin rijkelijk vloeit, naar de ruige sloppenwijken van Brooklyn en uiteindelijk naar de luxueuze vertrekken van de machthebbers van New York. Lionel gaat de strijd aan met boeven, corruptie en de gevaarlijkste man van de stad, uit respect voor zijn vriend en om de vrouw te redden die weleens zijn eigen redding zou kunnen zijn.

Motherless Brooklyn is geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Edward Norton, die ook de hoofdrol vertolkt. De weg naar het witte doek begon in 1999 toen Norton een film zag in Jonathan Lethem’s roman Motherless Brooklyn en zijn onvergetelijke hoofdpersoon. Maar al vanaf het begin wilde Norton Lethem’s personages plaatsen in een andere tijd en plot, en de film een bijzondere sfeer geven door het verhaal zich te laten afspelen in de jaren 50 – een tijd van grote verandering in New York.

ENGLISH
Set against the backdrop of 1950s New York, Motherless Brooklyn follows Lionel Essrog, a lonely private detective afflicted with Tourette’s Syndrome, as he ventures to solve the murder of his mentor and only friend, Frank Minna.

EDWARD NORTON

(1969 | USA) Edward Norton, Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Bobby Cannavale, Willem Dafoe, Cherry Jones, Michael Kenneth Williams, Leslie Mann, Robert Ray Wisdom, Dallas Roberts, Alec Baldwin Daniel Pemberton Dick Pope Jonathan Lethem (novel) | Edward Norton (screenplay)

“Puike cast, sfeervol en onderhoudend”

ratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Crash

Klassieker

CatVideoFest 2020

OP WERELD KATTENDAG: 8 AUGUSTUS

Adam

The Dark Knight Rises

THE DARK KNIGHT TRILOGY #3
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.