laatste week

Minding the Gap

ratingratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

USA min. English Dutch 93

Ruim 12 jaar filmde Amerika’s grootste nieuwe filmtalent zichzelf en zijn twee beste vrienden en maakte een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of age films ooit.

Bing, Zack en Keire, ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven op het lokale skatepark. Keire heeft de aanstekelijke lach. Zack het charisma en de verrassende en rake inzichten. Terwijl Bing alles vastlegt en de enige is die wél zijn high-school afmaakt. Het leven lijkt in het begin één groot lyrisch avontuur, waarin ze zwevend over de straten en obstakels trekken van deze eens zo welvarende stad. Helaas wordt met het opgroeien alles anders.

Niet eerder werden jongens zo van binnen uit gevolgd en werd zo voelbaar wie ze zijn en wat hen beweegt. Bing stelt weinig vragen, zoals deze jongens elkaar weinig vertellen, maar als hij ze stelt dan komen ze op het juiste moment en raken ze feilloos de essentie. De film weet als geen ander onder je huid te kruipen en overschrijdt grandioos de grens tussen fictie en non-fictie. Want het is allemaal echt, maar je voelt voor ze, als waren ze je meest geliefde filmpersonages. Een Oscarwaardige film.

ENGLISH
Three young men bond together to escape volatile families in their Rust-Belt hometown. As they face adult responsibilities, unexpected revelations threaten their decade-long friendship.

BING LIU

Kiere Johnson (himself), Bing Liu Bing Liu (himself), Zack Mulligan (himself) Nathan Halpern & Chris Ruggiero Bing Liu

“Een slim opgebouwd, prachtig portret van skateboarders in hedendaags Amerika”

ratingratingratingratingrating

De Volkskrant

“Als toekomstige historici terugkijken naar de films die inzicht geven in de sociale malaise in de VS die president Trump heeft voortgebracht, zou Minding the Gap weleens hoog op hun lijstje kunnen staan”

ratingratingratingratingrating

NRC

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.