laatste week

Miles Davis: Birth of the Cool

ratingratingratingrating

vpro cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

115 min. English Dutch USA

Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Wat hij uiterlijk weer uitdroeg door prachtige pakken en dure sportwagens. Hij was een ware stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid, waar man én vrouw voor vielen. Zo overweldigend divers en fantastisch zijn muziek is, zo vol en dramatisch is zijn leven. Miles Davis leeft zoals hij zijn creativiteit exploreert. Hij verkent elke uithoek, experimenteert en wisselt net zo snel van muzikanten als van vrouwen. Dat zij allemaal vol overgave meewerkten aan deze film en zelf ook al zulke fascinerende persoonlijkheden zijn, maakt deze film tot een must-see waar je elke minuut van gekluisterd op je stoel zit.

ENGLISH
Miles Davis: Horn player, bandleader, innovator. Miles was a singular force of nature, the very embodiment of cool. The central theme of Miles Davis’ life, and of this film is Davis’ restless determination to break boundaries and live life on his own terms. 

STANLEY NELSON

(1955 | USA)

“fantastisch archiefmateriaal, interviews met een keur aan prominente jazzfiguren en dan is er inderdaad nog die prachtige muziek”

ratingratingratingrating

vpro cinema

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.