laatste week

Miel-Emile

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

145 min. Frech | Dutch Dutch NETHERLANDS

Deze film heeft een afwijkend beeldformaat

Miel is de zoon van een kinderrijke familie uit Vlaanderen. De familie vertrekt na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via ‘monologues intérieurs’ van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de ver strekkende gevolgen van dat avontuur en krijgen tegelijkertijd een inkijk in zijn complexe privé leven van nu. In de brieven van de moeder van Miel (voice-over door de kleindochter), wordt het romantische idee van het leven aldaar verbrijzeld door haar woorden.

De film schept een ruimte waarin voelbaar en zichtbaar wordt dat Miel, de geschiedenis en de plek overlappen. Het is zoals Miel zelf zegt: op sommige momenten krijgt alles in het universum een persoonlijke lading of, kan, omgekeerd gezegd, alles zich in een persoon samenballen en voelt diegene een wolk die hij ziet bewegen in de wind, bewegen in zijn hart.

PETER VAN HOUTEN

Emile Raaijmakers, Rilke Raaijmakers Anne Sofie von Otter Peter van Houten Peter van Houten

“Dit is een film om je aan over te geven”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Les Misérables

Nog steeds te zien !

Lillian

Premiere

Ema

voorpremière

De beentjes van Sint-Hildegard

Nog steeds te zien !
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.