laatste week

Martin Eden

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

129 min. Italian | French Dutch ITALY

Martin (Luca Marinelli) leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena (Jessica Cressy) ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena.

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt.

De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize (Toronto Film Festival) voor artistieke kwaliteit en regie.

ENGLISH
Martin Eden struggles to rise above his destitute, proletarian circumstances through an intense and passionate pursuit of self-education, hoping to achieve a place among the literary elite.

PIETRO MARCELLO

(1976 | ITALY) Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Marco Leonardi, Denise Sardisco Marco Messina & Sacha Ricci Alessandro Abate & Francesco Di Giacomo Jack London (novel) | Maurizio Braucci & Pietro Marcello (screenplay)

“Luca Marinelli is spectaculair om naar te kijken en luisteren”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Misbehaviour

Voorpremière Allen Tegen Allen + Nagesprek

voorpremière

Love Sarah

Gli anni più belli

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.